Virksomhedsnyheder

BeiDou en trussel mod Vesten, men ikke for enkeltpersoner

2020-08-19

Den nylige færdiggørelse af Kinas BeiDou-satellitnavigationssystem har genoplivet bekymringer om privatliv og sikkerhed blandt nogle i Vesten. Kina har indarbejdet en to-vejs beskedfunktion i BeiDou, som mange frygter vil blive brugt til at spore enkeltpersoner og installere malware på brugerens enheder.

På samme tid, selvom der kun er lidt diskuteret, signalerer BeiDou's færdiggørelse en ny fase for Kinas status som verdensmagt og dets evne til at udfordre Vesten på mange fronter.

To-vejs kommunikation

Det er muligt for specialudstyrede modtagere at kommunikere tilbage til BeiDou-konstellationen. Men dette gælder ikke for langt de fleste modtagere (inklusive dem i mobiltelefoner). Industrieksperter siger, at alle massemarkedschips for hvert GNSS-system, inklusive BeiDou, "kun modtages." Kun specialudstyrede enheder vil være i stand til at drage fordel af dens to-vejs kommunikationskapacitet, og det burde være helt tydeligt for brugerne, når det er i drift.

X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept